Slotenmaker
in uw Buurt
Met Spoed of Zonder

Onze professionele slotenmakers staan klaar om u te helpen

  • Spoedservice 24u/7d
  • Vaste tarief
  • Schadevrij deur openen

Inbraakpreventie

Bezoek van een slotenmaker

Een grote angst van veel mensen is dat er wordt ingebroken in hun huis. We kennen allemaal de enge films en strips waarin de boef het huis binnengaat en alle waardevolle spullen meeneemt. Die angst is eigenlijk helemaal niet nodig, want er zijn genoeg dingen die je kunt doen om te voorkomen dat een inbreker bij jou binnenkomt. In dit artikel lees je dan ook alles over inbraakpreventie en tipstegeninbraak. Want, een inbraak voorkomen is een stuk eenvoudiger, dan de inbrekers met de buit vinden. Lees daarom gauw verder voor de beste tips om een woninginbraak te voorkomen.

Goed afsluiten

Dit lijkt zeer vanzelfsprekend, maar het goed afsluiten van de woning is cruciaal en wellicht iets ingewikkelder dan het klinkt. De deur op slot doen, is natuur van groot belang, maar welke sloten heb jij op de deur? Een deur met één slot is veelal niet bestand tegen de tips en tricks van een professionele inbreker. Het is daarom altijd aan te raden om ramen en deuren te voorzien van meerdere sloten. Op deze manier maak je het een stuk lastiger, en haast onmogelijk, om binnen te komen van buitenaf.

Je kunt naar de sleutelmaker gaan voor extra advies of een inbraakpreventiespecialist langs laten komen. Hij kan jou adviseren en laten zien wat de beste optie is om jouw woning goed af te sluiten.

Alarminstallatie

Wanneer een dief jouw woning binnenglipt dan kan de inbreker denken dat de buit voor hem is, maar dat hoeft dankzij een goede alarminstallatie helemaal niet zo te zijn. Indien het een inbreker lukt om binnen te komen, kun je dankzij een alarminstallatie toch de inbreker gauw weer op de stoep hebben staan. Wanneer het alarm afgaat, is dit reden genoeg voor een inbreker om weg te wezen. Daarnaast is het goed voor jezelf en een gevoel van veiligheid. Je weet zolang je het alarm niet hoort, is er dus ook niemand binnen. Zo kun je met een gerust gevoel gaan slapen.

Er zijn vandaag de dag veel verschillende alarminstallaties mogelijk. Er zijn eenvoudige apparaten die werken op een sensor bij binnenkomst, maar er zijn ook uitgebreide installaties die niet alleen de deuren, maar ook de ramen voorzien van een sensor. Wanneer er iemand, op welke manier dan ook, binnen wilt komen, zal de sensor dit detecteren en het alarm afgaan.

Wanneer het alarm afgaat en je denkt dat dit komt door een inbraak, zorg er dan ook voor dat je gelijk contact opneemt met de politie.

Verlichting

Een manier van inbraakpreventie waar weinig mensen aan denken, is het verlichten van het huis en de oprit. Een donker huis is natuurlijk veel aantrekkelijker, dan een huis dat goed is verlicht. Zo kan de inbreker namelijk worden gezien en op heterdaad door iemand worden betrapt. De beste optie is wellicht om te kiezen voor verlichting met een sensor. De verlichting springt pas aan, wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit kan afschrikwekkend genoeg werken en ervoor zorgen dat de inbreker gelijk weggaat. Dit is een eenvoudige manier om extra veiligheid in te creëren.

Camera’s

Wil je de “boeven” echt afschrikken? Hang dan camera’s op en rond jouw woning. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of deze daadwerkelijk iets opnemen, maar het is een stuk onaantrekkelijker om ergens in te breken waar camera’s hangen. Wanneer je kiest voor een professioneel camerasysteem kun je er ook voor zorgen dat je beeldmateriaal hebt, wanneer er dan toch wordt ingebroken. Dit materiaal kan de politie helpen bij het opsporen van de daders.

Een waakhond

Zoek jij nog steeds naar een goede reden om een hond te nemen? Nou dan is de veiligheid van jouw woning zeker een goede reden. Een goede waakhond is vaak nog het meest effectieve afschrikmiddel voor inbrekers. Een blaffende hond maakt de bewoners wakker en een bijtende hond is natuurlijk afschrikwekkend genoeg. Wanneer je kiest voor een hond die exclusief bedoeld is voor het bewaken van de woning, kies dan een ras dat hier goed in is. Zorg wel dat je de hond goed opleidt en dat de hond andere passanten geen kwaad doet.

Whatsappgroep met de buurt

Het is niet voor niets dat er steeds meer Whatsappgroepen ontstaan met de buurt. Samen zie je natuurlijk meer dan alleen en kun je ook tipstegeninbraak delen. Door nauw in contact te staan met elkaar, kun je elkaar op de hoogte houden van vreemd gedrag of vreemde personen in de buurt. Het is natuurlijk goed om te weten, wanneer er vaak iemand bij jouw huis staat te kijken of wanneer iemand een ongewenst persoon vaker voorbij ziet komen. Dankzij een Whatsappgroep kan er snel worden ingegrepen en kan een diefstal worden voorkomen. Het kan een extra gevoel van veiligheid geven, wanneer je weet dat andere mensen de boel goed in de gaten houden. Ook deze gezamenlijke informatie kan extra verhelderend zijn voor de politie, wanneer er wordt ingebroken. Op deze manier kan er snel een dader worden gepakt.

Inbraakpreventie specialist

Wil je een optimaal gevoel van veiligheid en voorkomen dat er bij jou wordt ingebroken? Neem dan een inbraakpreventie specialist in de hand. Je kunt zo’n specialist uitnodigen om bij jou thuis langs te komen. Deze specialist zal dan niet alleen kijken naar hoe jij momenteel de boel beveiligd, maar vooral met tipstegeninbraak komen en jou voorzien van een compleet inbraakpreventieplan. Zij zijn ook altijd op de hoogte van de laatste technieken en technologische snufjes om de inbreker buiten de deur te houden. Wil je er zeker van zijn dat jouw woning veilig is? Laat deze dan inspecteren door een inbraakpreventie specialist en laat een persoonlijk plan met tipstegeninbraak opstellen.

Maak jij al gebruik van de bovenstaande tipstegeninbraak of is deze informatie helemaal nieuw voor je? Weet dat je een inbraakpoging goed kunt voorkomen, door de juiste theorieën toe te passen. Maak het de inbreker zo lastig mogelijk om binnen te komen en zorg daardoor voor een minimale kans op woninginbraak of diefstal. Door jouw veiligheid thuis te verhogen, kun je met een gerust gevoel ’s avonds naar bed. Met de juiste alarminstallaties, verlichting, appgroepen en afsluitingen is de kans minimaal dat een inbreker voor jouw huis zal kiezen.

Meer weten

Wil jij meer weten over inbraakpreventie of wil jij een gratis audit van je huis of pand? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten via ons contact formulier of via de chat op onze website. Voor dringende gevallen zijn we altijd telefonisch bereikbaar
+32 489 309 305