ClickCease

Plaatsing van kluizen

Onze professionele slotenmakers staan klaar om u te helpen

 • Spoedservice 24u/7d
 • Vaste tarief
 • Schadevrij deur openen

Wij bellen terug:

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid and Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  We zullen contact met u opnemen om uw afspraak in te plannen. Voor spoeddiensten BEL: 0489 309 305

  Bezoek van een slotenmaker

  Veiligheid is een belangrijke factor bij het inrichten van zowel een woning als een bedrijfspand. Er zijn heel wat maatregelen die je kan treffen om documenten, waardevolle voorwerpen en gevaarlijke goederen veilig te bewaren, thuis of op de werkvloer. Eén daarvan is de plaatsing kluizen.

  Een kluis is een afzonderlijke ruimte die uiterst goed beschermd is tegen inbraak. Er zijn heel wat verschillende soorten kluizen, maar allemaal hebben ze min of meer dezelfde opbouw. Dankzij het gebruik van sterke, stalen wanden en een beveiliging in de vorm van een cijferslot of scan, vormen ze een essentieel hulpmiddel bij het beschermen van belangrijke spullen.

  Natuurlijk wil je niet zomaar de eerste de beste kluis kopen, en wil je graag eerst wat meer info over de voordelen, de plaatsing van kluizen en de mogelijkheden. Hier krijg je een antwoord op ale je vragen in verband met de plaatsing kluizen!

  Voordelen van het plaatsen van kluizen

  Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet wat een professionele kluis nu precies zo de moeite waard maakt. Hieronder een overzichtje van de voordelen:

  Een kluis is uiterst veilig

  Het spreekt voor zich dat een stalen kluis op de werkvloer of thuis het perfecte hulpmiddel is voor het beschermen van gevoelige documenten, waardevolle voorwerpen en meer, tegen inbraak. Vaak is een kluis opgebouwd uit stalen wanden, die haast onmogelijk te doorboren zijn. Daarbij zorgt een beveiligingsslot voor extra bescherming.

  Een kluis is een duurzame investering

  Hoewel de meeste modellen kluizen doorgaans veel kosten, zijn ze hun geld meer dan waard. Je kan ervoor kiezen om je dure of waardevolle spullen in een kastje of bergvak op te bergen, maar het risico op diefstal is in dat geval natuurlijk erg groot. Een kluis is niet alleen veiliger, maar ook duurzamer. Als je kiest voor een vooraanstaand merk en model, dan gaat zo’n kluis ongelofelijk lang mee.

  Kluizen voor elke mogelijke situatie

  Daarbij komt ook nog eens dat er tegenwoordig kluizen zijn voor zowat elke mogelijke situatie. Of je nu thuis kostbare voorwerpen wilt beschermen, op het werk gevoelige documenten wilt bewaren of wapens wilt opslaan, alles is mogelijk dankzij een aangepaste kluis. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je advies en informatie vraagt bij een speciaalzaak, voor je een aankoop doet. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

  Een kluis kopen en laten plaatsen is duidelijk een slimme zet als je de veiligheid van bepaalde voorwerpen en documenten serieus neemt. Zodra je hebt beslist om een kluis in je woning of bedrijf te laten installeren, moet je natuurlijk eerst kiezen welk type kluis je nodig hebt. En dat is waar het in het volgende stukje over gaat.

  Verschillende soorten kluizen

  Het zou onbegonnen werk zijn om alle soorten kluizen die er zijn op te noemen. Bepaalde modellen zijn echter een stuk populairder dan andere, zowel in particuliere als zakelijke situaties. Hieronder een overzichtje van enkele soorten kluizen:

  Losstaande kluizen

  Eerst en vooral zijn er losstaande kluizen, die dus niet vast zitten in een muur of de grond. Het voordeel van deze modellen is dat je ze gemakkelijker kunt verplaatsen of zelfs meenemen. Het nadeel is dat anderen, zoals een inbreker, dat ook kunnen doen. Als je nood hebt aan een opbergplaats voor voorwerpen die niet al te kostbaar zijn maar die je toch veilig wilt bijhouden, dan is een losstaande kluis perfect.

  Ook kost zo’n kluis doorgaans iets minder, aangezien je niet moet betalen voor de inbouw ervan. Wil je een losstaande kluis toch wat beter beschermen tegen diefstal, ga dan voor een groot model dat niet zomaar meegenomen kan worden.

  Vloerkluizen

  Vervolgens is er de vloerkluis, een handige oplossing als je bepaalde zaken heel goed wilt beschermen tegen diefstal. Dergelijke kluizen worden als het ware in de vloer geïntegreerd, tijdens of zelfs na de bouw van een woning of pand. In tegenstelling tot een gewone kluis zit het slot of de beveiliging bij zo’n model bovenaan.

  Daarbij kan de kluis natuurlijk niet zomaar binnengedrongen worden via de wanden, en dat maakt het toch wel een extra veilige oplossing. Reken daarbij dat je een vloerkluis goed uit het zicht kunt houden door middel van een tapijt of vloerkleed, en het wordt natuurlijk nog beter.

  Houd er wel rekening mee dat een vloerkluis plaatsen waarschijnlijk meer werk en geld zal kosten. Als je een kluis wilt installeren in een vloer die er al ligt, dan moet deze eerst deels worden uitgebroken. Een serieus werkje, waarvoor je hoe dan ook professionele hulp nodig hebt. Het is ook mogelijk om een ruimte voor een vloerkluis vrij te houden tijdens de bouw van een nieuwe woning.

  Muurkluizen

  Ten slotte zijn er muurkluizen, waarschijnlijk de bekendste soort van allemaal. Het voordeel van zo’n kluis is dat deze, net als een vloerkluis, uiterst goed beschermt tegen inbraak en diefstal. Daarbij kan je de kluis ook gemakkelijk op ooghoogte plaatsen, waardoor je altijd gemakkelijker aan je spullen kunt.

  Een nadeel is dat inbrekers een muurkluis doorgaans gemakkelijker zullen vinden, waardoor het risico op diefstal dan weer iets groter is. Als je kiest voor een muurkluis, dan kan je wel zeker zijn van een breed aanbod aan mogelijkheden. Op die manier vind je ongetwijfeld de klus die je nodig hebt voor jouw situatie.

  Ook bij een muurkluis geldt ten slotte dat je rekening moet houden met de inbouw. Je kan hiervoor alweer terecht bij een gespecialiseerd bedrijf, dat je eveneens advies kan geven over de verschillende mogelijkheden.

  Het plaatsen van kluizen, voor particulier of zakelijk gebruik?

  Bovenstaand overzicht geeft je ongetwijfeld wat meer inzicht op de verschillen soorten kluizen op het vlak van opbouw en structuur. Het aanbod aan kluizen kan echter ook op andere manieren worden onderverdeeld. Zo bestaan er kluizen voor particulier gebruik of zakelijk, professioneel gebruik.

  Hoewel alle soorten kluizen natuurlijk dezelfde functie hebben, zijn bepaalde varianten beter voor een particuliere of commerciële omgeving. Hieronder vind je wat meer informatie over beide:

  Kluizen voor particulier gebruik

  Als je als particulier een kluis zoekt, dan is het vooral belangrijk dat je kijkt naar gebruiksgemak en formaat. De meeste woningen hebben niet zoveel ruimte over dat ze een zware, grote kluis kunnen installeren (tenzij het gaat om private wapens, waarvoor er specifieke, grote kluizen bestaan). Kleine kluisjes zijn perfect voor het opslaan van een aantal documenten, dure voorwerpen zoals juwelen en meer.

  Ook kan je een kluis kopen voor het bijhouden van sleutels of andere kleine spullen. Ten slotte bestaan er zelfs speciale autokluizen, die je gemakkelijk kunt meenemen en opslaan in je voertuig!

  Kluizen voor commercieel gebruik

  Als je als bedrijf op zoek bent naar een betrouwbare kluis, dan zijn er ook heel wat mogelijkheden. Zo bestaan er speciale hotelkluizen, waar bezoekers gemakkelijk al hun kostbare spullen in kunnen opslaan. De meeste van deze modellen beschikken over een cijferslot, aangezien dat de meest gebruiksvriendelijke beveiliging is.

  Als horecazaak is het gebruik van een klein geldkluisje interessant, aangezien je dit gemakkelijk aan de balie of de toog kunt bijhouden. Dergelijke modellen werken door middel van een gewone sleutel of cijferslotje, en bieden toch een goede mate van bescherming voor kleingeld en briefjes.

  Ten slotte bestaan er specifieke kluizen voor het opslaan van data of computers. Datakluizen zijn perfect als je DVD’s, CD’s, fotografisch materiaal of externe harddisks wilt beschermen tegen inbraak. Computerkluizen kan je dan weer gebruiken als beveiligd van laptops, computers en zelfs hele servers!

  Meer weten

  Wil jij meer weten over plaatsing van kluizen of wil jij een vrijblijvende offerte? Dan kan jij ons contacteren via ons contact formulier of via de chat op onze website. Voor dringende gevallen zijn we altijd telefonisch bereikbaar
  +32 489 309 305

  Wat zeggen onze klanten?

  Prolocks
  4.8
  Based on 28 reviews
  powered by Google
  isabelle bemelmansisabelle bemelmans
  15:43 24 Nov 22
  Lock yourself out at 3.30 pm and be nice and warm inside at 4.30 pm with a new lock! Great service! Thank you
  sandra duwesandra duwe
  14:33 23 Nov 22
  Friendly, smooth, fast on the spot. Very professional.
  Trui NiesTrui Nies
  12:01 08 Nov 22
  On site within half an hour.Friendly and quick help
  Bob GeldermansBob Geldermans
  12:12 28 Oct 22
  Very satisfied. Good workmanship and honest advice, as it should be (but not always the case in this profession)
  Fatima EljFatima Elj
  16:56 14 Aug 22
  Locked out of the car (key in suitcase) contacted an employee of this company and helped with kindness and quickly despite I arrived late. Polite and helpful employee 👌🏽Good service, recommended!
  Gebirie YizengawGebirie Yizengaw
  21:11 14 Jun 22
  Fot the service 2 ts. Always fast and relieves you from the stress. Really recommended if you happen to be in this situation
  Иска ХамИска Хам
  02:04 29 Jan 22
  I would like to recommend this company.Good cooperation and professional stuff.Thanks a lot guys. 👍🙌🏻
  Francois PeetersFrancois Peeters
  22:25 22 Dec 22
  Snelle, vriendelijke service.Niks op aan te merken.
  isabelle bemelmansisabelle bemelmans
  15:43 24 Nov 22
  Om 15u30 jezelf buitensluiten en om 16u30 lekker warm binnen zitten met een nieuw slot! Super service ! Bedankt
  sandra duwesandra duwe
  14:33 23 Nov 22
  Vriendelijk, vlot, snel ter plaatse. Zeer professioneel.
  Trui NiesTrui Nies
  12:01 08 Nov 22
  Binnen een half uur ter plaatse .Vriendelijk en snel geholpen
  Bob GeldermansBob Geldermans
  12:12 28 Oct 22
  Zeer tevreden. Goed vakmanschap en eerlijk advies, zoals het moet (maar niet altijd gebeurt in dit vak)
  Rosy BasRosy Bas
  14:05 15 Oct 22
  Super goed en snel geholpen. Een echte stielman!!!!
  Fatima EljFatima Elj
  16:56 14 Aug 22
  Buitengesloten uit wagen (sleutel in koffer) contact opgenomen met medewerker van deze firma en met vriendelijkheid en snel verder geholpen ondanks ik aan de late kant toekwam. Beleefde en hulpzame werknemer 👌🏽Goede service, aan te raden!
  Mijn elektrisch slot stuk, laten vervangen door gewoon slot. Mooi afgewerkt doordat het een groot slot was en het gewone een stuk kleiner is, was niet dringend maar enkele uren nadien hersteld.
  Gabriel QuniGabriel Quni
  12:12 29 Jun 22
  Nurdy heeft goede werk gedaan, heeft correct gewerkt. Hij is van Antwerpen naar Merksem gegaan. Snel gekomen. Goed en professionel werk gedaan. Dank u voor goede werk.
  js_loader